כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
למה ארז אופה לחמניה בצורת ידיים, ולמי זה עוזר? ואיך בישלו בני נוער ארוחה במסעדת "לילית" כמפעל צדקה?

למה ארז אופה לחמניה בצורת ידיים, ולמי זה עוזר? ואיך בישלו בני נוער ארוחה במסעדת "לילית" כמפעל צדקה?
תאריך הכתבה: 27/02/2002



ארז מושיט יד:
ארז, האיש שעשה אפ-גרייד ללחם הישראלי הוא לא רק בחור מוכשר אלא אדם טוב שתמיד מוכן לעזור ולתרום ולכן אנו מפרגנים לו על הפרויקט החדש.
ב"לחם ארז" החליטו לתרום למפעל חשוב ושמו "האגודה לזכויות האזרח". ומה הדרך הטובה ביותר לשלב בין עבודת הידיים שעושים בלחם ארז לרצון להושיט יד? להושיט יד (תרתי משמע) שכן בלחם ארז אופים עכשיו לחמניות בצורת כף יד משני סוגים: לחמנייה שיפון זיתים ולחמניית שומשום, כשההכנסות מהמכירה (5 ₪ הלחמנייה) קודש לקו הפתוח לזכויות האדם, קו חם אותו מפעילה האגודה לזכויות האזרח.
הקו מסייע ללא תשלום לאלפי בני אדם מכל שכבות האוכלוסיה שזכויותיהם נפגעו ע"י הרשויות, השרות ניתן בשלושה סניפי האגודה, חיפה, תל –אביב וירושלים.

מסעדת לילית מציגה את בוגריה:
ארוחות טיבן להיות טעימות (או לא) ומוגשות בצורה אסתטית ומגרה. היצע התאורים המתאר ארוחה מסתכם בחושי טעם, ריח ומראה. אלא שהארוחה שהוזמנו אליה במסעדת לילית שבתל-אביב פעלה על הרגש, תכונה לא אופיינית לתיאור ארוחה.
הפרויקט היפה שבזכותו התרגשנו הושק בינואר 2000, מסעדת לילית פתחה דלתותיה וליבה בפני בני נוער שלא זכו להזדמנות שווה ושגורלם זימן להם מסיבות שונות את הרחוב כאופציה לחיים.
מסעדת לילית מעניקה לבני הנוער את המסגרת ואת האפשרות והיכולת לממש את הפוטנציאל הגלום בהם,להשתלב בעתיד בחברה ואף לרכוש מקצוע בתחום המסעדנות.
בני הנוער שאינם מסוגלים להשתלב במסגרת הלימודים הרגילה (בית ספר) משתלבים בלימודים במסעדה עצמה תוך התנסות מעשית והבטחת שילובם בעתיד בענף המסעדנות.
במהלך השנתיים, עד היום נקלטו בפרויקט 44 בני נוער שחלקם התגייסו בינתיים לצבא שם הם משמשים כטבחים, ישנם בני נוער שעובדים ב"לילית" וישנם שהשתלבו במסעדות אחרות.
טווח הגילאים של הילדים הוא 14.5 עד 18 וביניהם יוצאי אתיופיה, מדינות חבר העמים, ערבים ישראלים, פלשתינאים וישראלים ותיקים.
השותפים בפרויקט הם עלם-העמותה למען נוער במצבי סיכון, רשת מלונות דן, עמותת אשלים, מרכז עירוני לנוער ת"א, משפחות קרמרמן והנדלר.
קרן קרמרמן תרמה את מסעדת לילית על תכולתה וכל הכנסות המסעדה מנותבות באופן בלעדי לפרויקט חינוכי וחשוב זה באופן קבוע. זו הסיבה שאני אימצתי את המקום ופעמים רבות אני סועדת בו באופן פרטי, אני מרגישה שזו תרומתי הצנועה לחברה.
ארוחת הצהריים המופלאה שלנו כללה מבחר לחמים ולחמניות שנאפו במקום בתוספת זיתים מתובלים
וגבינת רוקפור זיתים ממשק יעקובס וסרדינים כבושים עם פלפלת אדומה, אלה לוו עם יין אמרלד ריזלינג, תשבי ויניארד, מנה ראשונה היתה מרק דגים ים תיכוני או מרק דלעת ובטטה.
את המרק ליווה יין שרדונה תשבי אסטייט, מנת ההמשך היתה סלט קיסר ולמנה עיקרית קבב לוקוס בגריל על מצע סלט בורגול, כוסברה וטחינה, מנה זו לוותה ביין קברנה סוביניון תשבי אסטייט.
הקינוחים היו חגיגה השווה אירוע נפרד היו שם שפע עוגות כל אחת יותר טובה מהשניה, עוגת שוקולד, טארט פירות, סופלה שוקולד בלגי, עוגת מסקרפונה עם תפוחים, עוגת גזר מזוגגת בציפוי שמנת חמוצה, תותים בשרניים עם שמנת מתוקה וסליחה אם פספסתי איזו מנה.
הארוחה היתה מופלאה וכשכל הבוגרים החמודים יצאו מהמטבח עם חיוך מבויש בזוית הפה הם זכו למחיאות כפיים כאילו היה זה מופע בהיכל התרבות. התרגשנו מאוד גם כי הארוחה היתה מושלמת בטעמה ומראה ובעיקר בגלל הפרויקט הכל כך חשוב הזה שבזכותו בני הנוער מוצאים מסגרת כלבבם.
כמי שהיתה שותפה להכרזה שבעבר ולהתממשות החלום בהווה אמשיך ללכת אחרי הפרויקט בעתיד.


הבוגרים שבישלו ב"לילית" וענבר, מנהלת הפרוייקט



 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי