כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
בפתיחת מצפה עזריאלי, כינו את בעל המגדלים "ענק"

בפתיחת מצפה עזריאלי, כינו את בעל המגדלים "ענק"
תאריך הכתבה: 08/08/2000



התגובה הראשונה של מי שעלה לקומה ה 49 הייתה השתאות. תל אביב נראית בלילה ככרך מדהים ומואר. חלונות המצפה ענקיים. לידם ניצבות מצלמות דיגיטליות. אתה לא חייב להתמצא בארכיטקטורה של העיר. המצלמות מכוונות לאתרים או לבניינים הבולטים ועם הצילום מגיע גם ההסבר הממוחשב. התחושה היא שהעולם נימצא בכף ידך. יותר נכון בכף ידו של דוד עזריאלי, האיש שבנה את המגדלים, שתכנן כל פרט ושהיה אחראי על הביצוע.
עזריאלי ואנשיו, ביניהם מנחם עינן מנכ"ל קנית, החברה שבנתה את המגדלים, היו המארחים.
הערב נפתח בחטיפים ואלכוהולים. המלצריות לבשו מדים עטויים בכנפיים, אולי רמז לגובה של 180 ומשהו מטרים בו היינו. אחר כך החלו הברכות. ראש העיר רון חולדאי, שר התיירות אמנון ליפקין שחק, (שהגיע עם רעייתו טלי ושני ילדיהם), וכמובן דוד עזריאלי. "ענק" כינו אותו מברכיו והתכוונו לחזון עם יכולת הביצוע של האיש.

מיסטר עזריאלי

עזריאלי, תושב קנדה, החל לבנות בישראל בשנות השמונים ושינה את מראם של מרכזי הקניות הישראלים. הוא טבע את המילה העברית "קניון", הוא הקים את קניון איילון ברמת גן, את קניון מלחה בירושלים ואת מרכז עזריאלי בתל אביב. עם הזמן רכש לו שם של ביצועיסט עקשן וקפדן. אין פרט במרכזי הקניות שלו שהוא אינו אחראי לו. גם בפרטים קטנים כמו צבעי האריחים, צמחי גן, פריטי אמנות וכד', הטביע עזריאלי את חותמו.
עזריאלי פעיל בחיי הקהילה היהודית בקנדה. הוא תומך באוניברסיטאות ישראליות ובמיוחד בטכניון בחיפה, במחלקה לארכיטקטורה. רעייתו וארבעת ילדיו מגיעים הרבה לישראל ורואים בה את ביתם השני, ולפעמים גם את הראשון. למשפחת עזריאלי נכסים רבים בקנדה, בארה"ב, בישראל ולאחרונה גם באירופה. התחביב של עזריאלי הוא עבודתו. בשנותיו הבוגרות סיים את לימודיו וקיבל תואר של ארכיטקט. בחופשותיו, הוא שט ביאכטה המשפחתית. הוא בעל אוסף מרשים של יודאיקה ונחשב לאספן של אמנות. עזריאלי דורש הרבה מאנשיו, אולם גם דורש הרבה מעצמו. הוא אדם ענייני מאד, לא מתנשא, זוכר תמיד איך התחיל כמהגר עני עם כמה דולרים בכיס, בבחינת "סלף מייד מאן".
לאחר הברכות ושירה של דוד דאור, נפתח המזנון. אנשים ישבו על ספות לבנות ואכלו סושי כשר, אחר כך הוגשו קפה ועוגיות. חתמו את החגיגה בזיקוקין די נור, הביטו שוב בנוף המרהיב ותפסו: כי תל אביב של לפני גורדי השחקים לעולם לא תהייה עוד תל אביב הקטנה של פעם.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי