כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
מטוס מוזמנים המריא בצהריים לצפון להשקת יין חדש של רמת הגולן ולסעודה חגיגית במלון מהמם בגליל. הכל אודות יין סנג'ובזה:

מטוס מוזמנים המריא בצהריים לצפון להשקת יין חדש של רמת הגולן ולסעודה חגיגית במלון מהמם בגליל. הכל אודות יין סנג'ובזה:
תאריך הכתבה: 22/12/2002





אלכס אנסקי, בהגדלה: הבריכה ב"הבית בגליל"

שלום בלאייר מנכל היקב, בהגדלה: טועמי יין בסעודה

השף ליאון אלקלעי ותמי זילברג, בהגדלה: ישראל אהרוני ועוד

אבי אתגר ותמי אקרמן בהגדלה: אח מבוערת ןסביבה מיעקב שקד עד גאולה רש

דן תורג'מן והמנכ"ל, בהגדלה: אירית ורונית מטיאס, לאה אתגר


כשלושים קרואים, רובם עיתונאי מזון ויין, עלו על טיסה חגיגית לצפון, שם ליד עמוקה, במלון כפרי חדש ששמו "הבית בגליל" סעדו צהריים חגיגי והשיקו יין חדש מיקבי רמת הגולן.
שם היין החדש הוא "סנג'ובזה" והוא יין איטלקי אדום ממשפחת הקיאנטי שאוזרח בארץ. (כל הפרטים המקצועיים על היין בהמשך).
זה היה יום קר וגשום. בעיתונות דיווחו על מחבלים שתכננו לפגוע במטוסים ממריאים משדה דב, וממשרד יחסי הציבור של "שטרן אריאלי" דאגו לטלפן למוזמנים ולהודיע שהטיסה החגיגית של ארקיע מתקיימת במועדה כמתוכנן. משום שמספרן של השמחות בימים אלה מצומצם, גם אצל עיתונאי מזון ויין, התייצבו כמעט כל הקרואים. כייף לעלות בטיסה לצפון בשעה אחת בצהריים, לאכול סעודה עם יין חדש במקום מפואר וחדש, ולשוב לתל אביב באותו יום בטיסת ערב.
החבורה כללה מבקרי מזון ואנשי תיקשורת כמו דניאל רוגוב, יעקב שקד עורך "סיגר", דן ססלר, בני הזוג גור מ"על השולחן", תמי אקרמן ממשפחת סירקיס, אבי אתגר, אמיר קמינר, יאיר קורן, אריה לביא, אלכס אנסקי, אמנון פאר, תמי זילברג, השחקן דן תורג'מן (לאחרונה גם הוא אוהב יין) ועוד שפים ידועים כמו ישראל אהרוני, מוטי מ"כרמלה בנחלה", ויקטור ועוד.
משדה התעופה של ראש פינה נסענו למלון החדש שליד מצפה עמוקה. לא מכבר, שמענו על המלון מפיה של העיתונאית שרית ישי לוי, היא ביקרה שם במקרה לראשונה ודיווחה. בעלי המקום זעמו עליה עד מאד. לדבריהם, הם עדיין נמנעים מפירסום רישמי משום שהמלון שלהם בהרצה.
כך, על פי מראה העינים: המלון יפה עד מאד. מעוצב בהידור. מזכיר מלונות כפריים בטוסקנה. קשת המחירים שלו תהיה בין 100 ל 1600 שקלים ללילה לזוג. המחיר לא סופי.
בעלי המלון הם זוג מהרצליה פיתוח: ישי ונעמי גרוסמן. הוא איש עסקים והיא ארכיטקטית שעזבו את ביתם וחייהם ובנו בגליל את חלום חייהם על שטח אדמה שרכשו עוד לפני כחמש עשרה שנה.
את הסעודה שהוגשה, בישל השף ליאון אלקלעי לשעבר בעל מסעדת גרגנטואה ביפו. אלקלעי הגיש רביולי פורצ'ני ושמפניון עם גמלא שרדונה, מרק עוף צח עם ירקות בחלמון ביצה, פילה דג פורל בציפוי שכבות פטריות יער, טימבל ריזוטו במילוי עוף ורוזמרין עם עגבניות שום ופלפל שהוגשו עם היין החדש, פילה בקר פיורנטינו על פרוסת פולנטה צלוייה על גחלים ולקינוח: טרמיסו, קפה ופירות.
המארח היה מנכ"ל יקבי רמת הגולן שלום בלאייר שהתלוו אליו הייננים והיינניות יונתן, טל ודפנה של היקב.
אחרי כארבע שעות של אכילה, שתייה, דיבורים, צחוקים, ישיבה באולם האוכל החמים, יציאה למרפסת הצוננת מול הנוף לריענון ועישון, חזרה פנימה, יציאה החוצה, דיבורים, שתיה, עוד יציאות ועוד כניסות, המראנו הביתה ונחתנו שמחים בתל אביב כשבאמתחתינו מתנת היקב: בקבוק סנג'ובזה צעיר עם כוס קריסטל תואמת.
עד שנחתנו, הרוח נשבה בעוצמה, אף טיל תודה לאל לא רדף אותנו, הגענו בשלום. מה עוד אפשר לבקש?!
(לאה אתגר)

להלן הדיווח המקצועי כפי שנמסר ממשרד "שטרן אריאלי":
גמלא סנג'ובזה 2000
לראשונה יין ישראלי מענבי סנג'ובזה
לאחר מספר שנות פיתוח, יוצאים בימים אלה יקבי רמת הגולן עם יין ראשון מסוגו בישראל סנג'ובזה מבציר 2000. הסנג'ובזה הנו זן הענבים המפורסם ביותר באיטליה, וממנו מייצרים את היינות האיכותיים ביותר באזור טוסקנה.
זהו זן המאתגר כל כורם וכל יינן בכל אחד משלבי הפקתו – משלב ההתאמה לטרואר חדש, הגידול ועד ההקפדה היתרה בשעת הבציר, בעת העשיה הייננית, תהליך התסיסה, היישון וכו'.
היין יצטרף למשפחת המותג "גמלא", הסדרה האיכותית של יקבי רמת הגולן, שקנתה לה אוהדים רבים בין אוהבי היין. יינות הסדרה הינם יינות זניים בלבד המבטאים היטב את אופיו של זן הענבים ממנו הם עשויים, והוכתרו לא אחת כ"מעניקים תמורה טובה מאוד למחיר" ((GOOD VALUE FOR MONEY.
גמלא סנג'ובזה 2000 ימכר בחנות היין שבמרכז המבקרים של יקבי רמת הגולן, בקצרין ובחנויות יין מובחרות ברחבי הארץ.
מחירו לצרכן יעמוד בין 59 ₪ עד 62 ₪.
גמלא סנג'ובזה 2000
היין
גמלא סנג'ובזה 2000, יין אדום זני העשוי מ- 85% ענבי סנג'ובזה ו- 15% ענבי קברנה סוביניון. ענבי סנג'ובזה ביין זה מקורם מכרם אל-רום, שבצפון רמת הגולן.
היין שהתיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, משלב ניחוחות פירות בר, דובדבנים ופטל עם ריחות מתובלים של טבק ופרחים לצד ארומה עשירה של עץ אלון.
גמלא סנג'ובזה 2000 הינו יין מורכב ובעל גוף בינוני וסיומת ארוכה ומלאת טעם.
היין מוכן לשתייה כבר כעת וימשיך להשתבח בתנאי אחסון נאותים במשך 5 השנים הבאות.
היין מומלץ לשתיה לצד מנות עתירות בטעם, כגון: פיצה פיטריות בר, עוף מתובל על גחלים או אומצה בגריל.
בציר 2000
בציר 2000, אשר היה קצר יחסית - 11 שבועות 'בלבד' - מסתמן כבציר איכותי מאוד. בציר זה החל לאחר חודש יולי, החודש החם ביותר שידע היקב, והסתיים עם בציר ענבי הסנג'ובזה, לפני גשמי אוקטובר העזים. חשיפה טובה של הפרי ויבולים נמוכים יחסית עודדו ריכוז טעמים וצבע יוצא דופן.
היסטוריה של סנג'ובזה ברמת הגולן
אך טבעי שיקבי רמת הגולן, המחוייבים לחדשנות, איכות ויוקרה יהיו הראשונים לצאת עם יין מזן ענבים חדש בישראל.
כבר בשנת 97' נטעו יקבי רמת הגולן קלון (Clone) של סנג'ובזה בכרם אלרום שבצפון רמת הגולן. נטיעה זו נעשתה מקלון שיובא ארצה בשנת 1992.
ככלל גפני הסנג'ובזה הן בעלות און צימוח רב ומאחרות להבשיל. הסנג'ובזה הינו אחד מזני הענבים המובחרים של איטליה ואולי המוכר שבהם. הוא דורש טרואר מתאים, המאפשר דיכוי של צימוח ומשך הבשלה ארוך ואז הוא מגיע לאיכות הנדרשת.
"מאז שנת 97' ועד עתה" אומר ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן ומי שחתום על ייצור היין, "למדנו רבות על התאקלמותו של הסנג'ובזה באדמות רמת הגולן – כמות היבול המועדפת, אופן התסיסה של היין, סוג החביות המועדף ועוד. זהו זן חשוף לרקבונות ומבשיל מאוחר יחסית. וכדי להגיע לזן האיכותי והמשובח ביותר ערכנו נסיונות רבים.
"הבציר הראשון של סנג'ובזה, שיוצא לשוק, בימים אלה, בציר שנת 2000, הגיע לטעמנו המקצועי לאיכות מפתיעה. עם זאת אנו מאמינים שזן ענבים זה יוסיף להתפתח ולהשתבח עם השנים באדמות רמת הגולן", מוסיף שונפלד.



 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי