כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
האירוע הכי נוצץ של השבוע: לאה אתגר עלתה על טיסת מוזמנים לחגיגות מלאת עשרים ליקבי רמת הגולן. היה מפואר וגם יין אציל וחדש.

האירוע הכי נוצץ של השבוע: לאה אתגר עלתה על טיסת מוזמנים לחגיגות מלאת עשרים ליקבי רמת הגולן. היה מפואר וגם יין אציל וחדש.
תאריך הכתבה: 16/08/2003



האירוע הכי נוצץ של השבוע שייך לשלום בלאייר מנכ"ל יקבי רמת הגולן שחגג מלאת עשרים שנה ליקבי רמת הגולן. בלאייר הטיס כארבעים חוגגים, עיתונאים וסלבריטאים לקבלת פנים מיוחדת ביקבי רמת הגולן שליד קצרין.
משאר חלקי הארץ, גם מאילת ומאשקלון, הגיעו עוד כמה מאות חוגגים באוטובוסים. החוגגים ידידי היקב, מסעדנים ובעלי חנויות יין זכו ל"שואו" יפהפה בהנחיית מאיר סוויסה, בכיכובו של דוד ד'אור ובנגינה של התיזמורת הסימפונית הקטנה של רעננה.
הכיבוד שכלל קוקטיל פתיחה וארוחת ערב במזנונים בחצר המטופחת של היקב הכיל דגים שונים, מרק אבטיח, שיפוצי בשר משובחים ושלל ירקות. לכל המעדנים התלוו יינות ירדן אדומים ולבנים מן המבחר של המיבחר.
באותה הזדמנות השיקו ביקב יין חדש ששמו "סמיון לבן אציל" היין מתוק מאד עשוי מענבים הזוכים לטיפול של פטריה הנקראת "בוטריטיס". פיתוח הפטריה נעשה בשיתוף פעולה עם ד"ר ברוך סנה מאוניברסיטת תל אביב. לרגל ההשקה העלו את ברוך סנה ששהה במיקרה בניו זילנד על קו הטלפון כדי שיסביר איך התחברה האוניברסיטה ליקב.
איך אומרים הליצנים בענף היין? כשאתה לא רוצה לחטוף פטריה בענבים וחוטף בוטריטיס, זה אסון, אבל כשאתה רוצה פטריה – ולכן מגדל אותה במיוחד, יוצא לך יין "ירדן בוטריטיס" שהוא כבר יין אציל ויקר.
במטוס המזומנים הגיעו עיתונאי יין ומזון כמו דניאל רוגוב, מימי בן יוסף, אבי אתגר, יאיר קורן, אלינוער רבין, איירין אנג'ל, תמי אקרמן סירקיס, אבשלום תנעמי, פסקל רובין, אמיר קמינר, קותי פונדמינסקי, אריה לביא, וגם עיתונאית חברה אחת, בלונדית מאוהבת מבית ידיעות אחרונות, שמביאה איתה לאחרונה לכל אירוע יוקרתי המיועד לעיתונאים יחידים בלבד, גבר חמוד מאד ומתנשקת עימו על פיו לשימחתם של שאר העיתונאים הבודדים האוהבים לפרגן לעיתונאיות חברה מאוהבות. כמה חביב.
בין סלבריטאי היין השתתפו: אייל פלד, מני פאר, מאיר פניגשטיין לשעבר מתופף כוורת, החי בלוס אנג'לס ונימצא כרגע בישראל כדי לארגן בארה"ב פסטיבל סרטים בינלאומי.
אי אפשר היה שלא להתפעל מאירגון האירוע של יקבי רמת הגולן. שלא להתפעל מטיב התיקרובת, מהיינות המשובחים ומאוירת החג. מאז הוקמו יקבי הגולן לפני 20 שנה הם זוכים להצלחה גדולה בציבור הישראלי ולאחרונה גם בייצוא לחו"ל. מה הסוד?
מנכ"ל היקב אמר שחייבים תודה לשני קודמיו בכיסא המנכ"לות: לשמשון ולנר ולירבעם שגב, וכמובן גם לאיכות האנושית של העובדים. אני סברתי שבנוסף הרי מאז ייסודו זכה היקב ליחסי ציבור משובחים. תמיד ידעו ביקב לארח בגדול, לפנק את מובילי דעת הקהל, ולהעניק להם תחושת מותרות ויוקרה. פרט לכך, הם באמת מייצרים בגולן יין טוב. בדרך כלל אפילו טוב מאד.
( לאה אתגר )

קהל מוזמנים לקוקטייל בחצר היקב בגולן. גם בהקלקת הגדלה.

מני פאר ושלום בלאייר, בהקלקת הגדלה: עיתונאים וקרואים בהשקת "סמיון לבן אציל".



 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי