כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
שלוש עיתונאיות גלובס השתדכו עם בני זוג מוצלחים ומפורסמים. מי הניבחרים שהחליקו ראשונים על הקרח במישטח בכיכר רבין. כל אחד יכול. מה אכלו ואמרו מבקרי המסעדות בסעודה מפנקת ב"בית פרי הארץ", לשעבר מסעדת היוקרה "קרן"?

שלוש עיתונאיות גלובס השתדכו עם בני זוג מוצלחים ומפורסמים. מי הניבחרים שהחליקו ראשונים על הקרח במישטח בכיכר רבין. כל אחד יכול. מה אכלו ואמרו מבקרי המסעדות בסעודה מפנקת ב"בית פרי הארץ", לשעבר מסעדת היוקרה "קרן"?
תאריך הכתבה: 23/01/2004



ורד רבלין שרון. חגית ברונסקי. מרי שגיא. שלושת האסיות.
במדורי הרכילות ניקשר שמן של שלוש עיתונאיות גלובס עם גברים מדליקים:
ורד רבלין שרון, גרושה ואמא, יוצאת עם ח"כ חיים רמון. ורד היא עיתונאית חרוצה ואשה מדליקה. נראית פיגוזית. עדינה, אינטיליגנטית ונעימה. לא לחינם חיים רמון נידלק עליה, עד שעזב אחרת במקומה.
חגית ברונסקי, רווקה מאושרת, הייתה עד לאחרונה עיתונאית לתחום הפירסום בגלובס. חגית, אשה בהירת שיער שמקרינה נינוחות פגשה את לני רקאנטי, גבר שרמנטי ממשפחת רקאנטי הידועה. לני רקאנטי היה זה שעמד למשל בראש יקב רקאנטי. הוא נידלק על חגית ברונסקי ועזב את רעייתו לורי, בלונדינית זוהרת. חגית, שלדבריה ביקשה לאחרונה להקטין לחצים, עברה לכתוב ברשת העיתונות של יובל סיגלר.
מרי שגיא, עיתונאית רווקה שראיינה בעבר בעמק הסילקון בקליפורניה טייקון הייטק עבור העיתון גלובס, נישאלה על ידי המרואיין,"האם היא רווקה" כשענתה בחיוב, הציע לה הטייקון לפגוש את בנו. השניים התאהבו ונישאו. מרי שגיא היא בתו של העיתונאי הותיק יהושע שגיא.
מסקנה א: כדאי לרכוש השכלה כלכלית.
מסקנה ב: צריך עיתוי, כימיה, צורה, עבודה טובה ומזל.
מסקנה ג: הכל חרטא ואין מסקנות.


ורד רבלין שרון. גם בהקלקת הגדלה.

חגית ברונסקי, גם בהקלקת הגדלה.



חגיגה של קרח וסלבריטאים בכיכר רבין:
זה ניראה חוצלארצי: באירוע חגיגי שערכו סלקום ועירית תל אביב לפתיחת "קרח בכיכר", נהנו להחליק ראשונים על הקרח, לצפות במופע של נבחרת ישראל בהוקי, ובמופע של רקדני החלקה מקצוענים: ילדי וראייטי, ילדי גדולים מהחיים, עופר שכטר, דנה דבורין, גילת אנקורי, סנדרה רינגלר, מלכת היופי סיון קליין, גדי רבינוביץ, ארנה ומשה דץ וילדיהם עומר (10.5) ויועד (6.5); פנינה רוזנבלום עם חן (10.5) וגל (8.5); חני נחמיאס ובתה מאי שטיינמץ (16); עינת ארליך עם ליבי (4) ומיה (2.5); רמי הויברגר וילדיו; דני רופ ובנו שחר (8); ועוד.
בעזרת ציוד מהולנד הקימו בכיכר רבין אוהל של 1000 מ"ר ובתוכו משטח החלקה על הקרח בגודל 500 מ"ר. המשטח פתוח לכל הציבור עד סוף חודש ינואר. מחיר ההחלקה כולל מחליקיים והדרכה 20 שקלים למבוגר. 15 שקלים לילד.
נותני החסות, העיריה וסלקום מבטיחים במקום בר-קפה ואבטחה קפדנית.
המלצה: להשאיר את משטח ההחלקה לתמיד במקום ההפגנות.


אורנה דץ ורמי הויברגר על הקרח. בהקלקת הגדלה גם גדי רבינוביץ.

סיון קליין. בהקלקת הגדלה: מראה כללי של המחליקים על הקרח.



מה קרה בסעודת הצמרת: שלב אחר שלב. מה אכלו ומה אמרו:
כשלושים עיתונאי מזון סעדו השבוע ב"בית פרי הארץ" שניפתח במקום בו ניסגרה מסעדת "קרן" המפורסמת של השף חיים כהן ועירית שנקר. במקום המסעדה "קרן" שהכניסה לתפריט הישראלי כפתיחה חדשנית את פרח הקישוא הממולא, ולקינוח את קרם הברולה, נפתח שירות קייטרינג כשר ששמו "פרי הארץ". שירות זה מתמחה באירועי יוקרה שמחירם לארוחה נע בין 60 עד 250 דולר למנה.
הגישו שמונה מנות!!!
כבר בפתיחה היה ברור שזו תהיה ארוחה מוקפדת. השולחן היה ערוך ניפלא: כלים מהודרים, נרות, קערות תותים ופירות באדום לוהט, אגרטלי פרחים לבנים ועוד.
יין הבית היה מוצלח פחות. יעקב שקד עורך "סיגר" ואנין טעם אמיתי ביקש יין אחר וקיבל שמפניה. שקד הוא איש מצחיק וידען גדול.
יאיר קורן ביקש למזוג את אותו יין אבל מבקבוק אחר: "יש הבדלים בין הבקבוקים" אמר. אחר כך, כשנישאל, הביע צער על המצב הקשה בקול ישראל. תכניות הלילה מת"א עברו לירושלים.
נירה רוסו רשמה הערות סודיות בפינקסה.
הגישו קרפצ'יו פורטבלו וארטישוק בוינגרט צנובר. מנה מצויינת. יפה וטעימה.
גאיה קורן מידיעות ליחששה עם רון לוין ממעריב. חגית בורנובסקי מ"סיגלר" ואורנה רביב מידיעות חיסלו את חטיפי הפתיחה. אחר כך הגיע האנטיאס בפירה תפוחי עץ מעושנים, וסלט עלי כוסברה.
גאיה קורן העירה בהומור שהעיטור המכונה "סלט" הם רק שני עלעלי כוסברה. כל מנה הייתה קטנה, מקושטת ונהדרת. ציורית וטעימה.
רון לוין עבר לשבת ליד נירה רוסו מ"הארץ". שאלו אותו בצחוק אם הוא מחפש עבודה חדשה ןאיך זה שעדיין יש לו עבודה ב"מעריב".
רון לוין השיב שהוא "נורא אוהב את מקום עבודתו".
מישהו זרק לו ש"הרבה עיתונאים שנורא אהבו את עבודתם, מצאו עצמם לאחרונה בחוץ."
הגישו כבד אווז עם אננס, ברוטב חלב קוקוס וקארי. היה עילאי.
עיתונאית אחת בלבד לא נגעה במנה מטעמים הומניטריים כלפי האווזים. השאר לא התנצלו וחיסלו. אורנה בנאי הייתה פורצת כאן בבכי.
סרדין הים עם נקניקיות מרגז שעועית ירוקה ועוד- לא זכה להצלחה גדולה.
עיתונאית מזון לא מוכרת, אמרה שהריח הסרדיני כל כך אופייני למנה הזאת, וכולם הסכימו עימה.
דליה בן ארי ישבה בהטיית גוף כדי לדבר עם האחיות רונית ועירית מטיאס. שתי האחיות חילקו שבועון כרומו חדש ומרהיב ששמו "סטייל". קיבלו עליו הרבה מחמאות, ונאנחו שהן עבדו קשה מאד בהכנתו.
מנות קוביות הלוקוס וצלע הטלה ניטרפו בעדנה. כשנישאלו כמה משלם השבועון "סטייל" החדש שבינתיים מחולק חינם. הן המשיכו להיאנח.
אנסטסיה מיכאלי כתבת ערוץ ישראל פלוס הרוסי הגיעה באיחור עם הבן הקטן שלה. היא הכי בולטת: שני מטר גובה, בלונדינית מלאכית עם דקיקות של דוגמנית.
המלצרים ערכו והגישו מחדש לפני אנסטזיה בשיא הכבוד על השולחן את כל המנות שחוסלו עד כה. אם היא תמשיך לבוא לסעודות מבקרי המסעדות יש לה סיכויים טובים להתעגל .
שלא כמינהג הנפוץ של "אני ממהר ואין לי זמן", השתהו העיתונאים סביב השולחן כשעתיים וחצי. הקינוחים היו מרהיבים. צלחות אישיות של מתוקים קטנים, מוסים שוקולדיים מטמטמים, מאפי חלבה, פרות מסוכרים, כרמלים על מקלונים, פטיפורים וקפה מצויין.
ארוחת ההדגמות הוערכה בכמעט מאה דולר לסועד.
לדברי הבעלים: הישראלים מעדיפים להזמין מעט אורחים לסעודות יקרות. מעדיפים הגשה לשולחנות של מנות לבחירה בצלוחיות יוקרתיות.
השפים של "פרי הארץ" הם אריק חכימי ורובי פורטנוי. אנשי האירגון הם גידי חכימי ודגנית אבידור. יחצני המקום הם עליזה זאנה וניצן אופיר. האחראים לתיפאורה הייחודית של המקום הם הבנאים הטמפלרים שהקימו לפני כמאה את המלון ההסטורי, כיום חורבה מהממת ומסעדה משופצת. המיבנה בבעלותו של איש העסקים זאב סוכובלסקי ברחוב אילת 13 ביפו.
על פי השמועות: מסעדת קרן שילמה עבור המקום שכר דירה חודשי של כ 12 אלף דולר לחודש. "פרי הארץ" שכרה את המקום בגלל המצב בכ 8000 דולר לחודש. התאורן גיל טייכמן נישכר להאיר את החורבה ההסטורית. בקייץ יערכו שם אירועים ייחודיים.


אורנה רביב. בהקלקת הגדלה: אנסטסיה מיכאלי והבן.

רון לוין. בהקלקת הגדלה: גידי חכימי, דגנית אבידור עומדים. אורנה רביב וחגית ברונסקי יושבות.

ניצן אופיר. בהקלקת הגדלה: גאיה קורן ורון לוין.


כתבה וצילמה: לאה אתגר.


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי