כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
המלצה לסיור בכפר תבור: ארץ זיתים שקדים ויין. מסעדת "בורדו", מוזיאון המרצפן ויקב התבור.

המלצה לסיור בכפר תבור: ארץ זיתים שקדים ויין. מסעדת "בורדו", מוזיאון המרצפן ויקב התבור.
תאריך הכתבה: 29/12/2003



מאת חיים פלטנר:
סיציליה איננה רק מולדת ה"מאפיה האיטלקית", היא גם מולדתו של המרציפן, הממתק המכונה בפי האיטלקים "לחם שקדים מתוק". לפני 400 שנה גילו האיכרים בסיציליה את סוד הכנתו של המרציפן- תערובת של שקדים טחונים עם סוכר. ומי שמבקש מידע נוסף על המתוק המתוק הזה ומבקש גם לטעום ממנו, מוזמן לעשות זאת במוזיאון המרציפן בכפר תבור.
בני הזוג ג'יליאן ומשה פלד יסדו את המוזיאון, שאליו נוהרים מבקרים מכל הארץ. ג'יליאן למדה את מלאכת הפיסול במרציפן בסיציליה. יצירותיה המרשימות מוצבות במוזיאון- פירות וירקות שנראים כאילו נאספו זה עתה מהשדה, וכן דיוקנאות של בן גוריון, פרס, שרון ועראפאת ואחרים. ובכניסה- פסלו של "הגדול מכולם" אלוויס פרסלי, בגודל טבעי עם הגיטרה, עשוי ממרציפן במשקל של 80 קילו!
זו השנה השנייה שבחנוכה נערכת במוזיאון תחרות לפיסול ממרציפן. התחרות השנה יוחדה לדמויות מעולם הסרטים. עשרות עבודות הוגשו לתחרות- כולן עשויות על טהרת המרציפן. ילדים ומבוגרים נהנו לראות את הדמויות המוכרות מסרטי וולט דיסני וסרטים מצויירים אחרים כמו עליסה בארץ הפלאות, הילד מוגלי וחיות היער, עמי ותמי, ארבע החיפושיות מן הסרט "הצוללת הצהובה" וכיוצא באלה. גם אנחנו, העיתונאים, שהוזמנו לארוע על ידי אשת יחסי הציבור גילי עבודי, נהנינו מן התערוכה שהחזירה לא מעטים מאתנו לימי הילדות.
התרגשות רבה אפפה את טקס חלוקת הפרסים. בפרס הראשון בין החובבים-סוף שבוע זוגי במלון- זכתה הדר רדוניס,מגבעת אלה, שפיסלה דמויות מן הסרט "המפלצות". בפרס הראשון בין המתחרים המקצוענים-שפים וקונדיטורים- כרטיס טיסה לבודפשט וביקור במוזיאון המרציפן שם- זכה חיררדו קוללא, שף- קונדיטור במלון הרודס באילת, שפיסל דמויות מן הסרט "מלך הג'ונגל". ג'יליאן פלד, הפסלת החיננית ומנהלת מוזיאון המרציפן, זכתה לשבחים רבים מראש מועצת כפר תבור, יוסי דולה, שהבטיח לה כי בעוד כמה שנים יורחב מוזיאון המרציפן ויקרא על שמה מוזיאון מאדאם ג'יליאן, על משקל מוזיאון מאדאם טוסו המפורסם.
ארוחת צהריים מומלץ לאכוך במסעדץ "בורדו" הסמוכה למוזיאון. המסעדה מנוהלת על ידי שתי נשים. מגישים בה ארוחות ביתיות- כפריות עשירות. המנות גדולות, גם טעימות. ארוחת הצהריים שלנו כללה למשל: פרגית ממולאת, בשר וירקות צלויים בתנור, מרקים טובים, סלטים נחמדים ושפע של מנות אחרונות.
סמוך למוזיאון שוכן יקב התבור, שהוקם לפני כארבע שנים על ידי ארבע משפחות ותיקות מכפר תבור. עשרות שנים הן שיווקו את הענבים שלהן ליקבים שונים בארץ, עד שבשלב מסוים החליטו כי מה שעושים ביקבי ראשון לציון וזכרון יעקב, אפשר לעשות גם בכפר תבור ואולי גם טוב יותר. בשנה החולפת מכר היקב כרבע מיליון בקבוקי יין מסוגים שונים והיין האדום יבש שלהם, "מרלו אסטייט", כבר זכה בשורה של פרסים. במרתף הקריר והלח שבו מאוחסנות חביות היין, לימד אותנו פרי עגור, המשמש כיועץ ליקב, כמה עובדות שלא ידענו על היין והגפן. מסתבר, שמכל גפן ענבים ניתן להפיק בין 3 ל- 4 בקבוקי יין. וגילוי נוסף- יינות התבור זוכים ל"טיפול ביצים" מן היינן. זה מכין בעזרת מיקסר קציפת חלבונים המוחדרת לחביות היין וכאשר הקציפה שוקעת בתחתית החבית היא מפרידה מן היין מוצקים מיותרים. פרי לא הסתפק בכך ועל רגל אחת (ועל קצה הלשון) העביר לעיתונאים שיעור בסיסי בטעימת יין. העיתונאים טעמו בהנאה, אך לא ירקו את היין כדרכם של ייננים ותיקים. ובין סיור לסיור הסבנו לארוחת צהריים במסעדה הכפרית "בורדו", הפועלת במתחם בהנהלתן של גלי ועירית, שהמטעמים שלהן זכו לשבחים רבים מפי הסועדים.
עם ערב יצאנו בדרכנו חזרה לתל אביב, עייפים אך מרוצים ועתירי קלוריות וסוכרים, פרי הזלילה הגדולה של ממתקי המרציפן, שגם שומרי דיאטה מושבעים התקשו לעמוד בפניהם.
צילמה: לאה אתגר

אלביס פרסלי במרצפן. בהקלקת הגדלה: עוד דמויות במרצפן מתוך המוזיאון למרצפן בכפר תבור.

פרי עגור יינן ויועץ ליקב. בהקלקת הגדלה: טירה ממרצפן מתוך המוזיאון למרצפן.




 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי