כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
השחקנית יעל פרל בקר מבשלת בסגנון איורוודה במכללת רידמן . אבי כהן ויקימונו זוכים בפרס. נטלי קונפורטי. השף ניר צוק מבשל לכבוד השקת משחת שיניים. מסעדת קוקונט של רנה פושקרנה מתחדשת.

השחקנית יעל פרל בקר מבשלת בסגנון איורוודה במכללת רידמן . אבי כהן ויקימונו זוכים בפרס. נטלי קונפורטי. השף ניר צוק מבשל לכבוד השקת משחת שיניים. מסעדת קוקונט של רנה פושקרנה מתחדשת.
תאריך הכתבה: 30/07/2005



יעל פרל בקר מנחה סדנאות בישול איורוודה במכללת רידמן:
על גג מכללת רידמן ברחוב ירמיהו בתל אביב, ערכה יעל פרל בקר, שחקנית הבימה, בוקר הדגמה של סודות המטבח האיורוודי. יעל, שהיא גם אשת שחקן, שהתה בפונה שבהודו, שם למדה את אמנות הבישול האיורוודי,
מכללת רידמן מציעה סידרה של סדנאות לימוד של עקרונות המטבח האיורוודי.
להלן כמה עקרונות שאספה איילת עליעזרי ששוווה לדעת אודות המטבח האיורוודי:
בישול איורוודי – אתה הוא מה שאתה אוכל. הבישול האיורוודי, דוגל בתפיסה כי האדם הנו מה שהוא אוכל.לכן, מהווה המזון כלי מרכזי לפי התורה האיורוודית לאיזון הגוף והנפש.
עקרונות בתזונה האיורוודית :
- המטבח האיורוודי מאופיין בעושר התבלינים שלו, אשר מעבר לטעמים העשירים והרבגוניים מטרתם לאזן את תופעות הלוואי הקשורות בעיכול.
- התבלינים העיקריים בהמטבח האיורוודי הם: הינג, זרעי חרדל שחור, זרעי כמון, זרעי כוסברה, זרעי הל, כורכום, חילבה, אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, שומר, גאראם מאסאלה - (תערובת של תבלינים המורכבת מהל, קינמון, זרעי כמון, ציפורן, פלפל שחור, אגוז מוסקט), ג'ינג'ר, מלח ים או מלח סלעים, אבקת צ'ילי.
- ההודים מזהים שישה טעמים עיקריים במזון : מתוק , חמוץ, מלוח, חריף, מר ועפיץ.
על כל ארוחה לכלול את חמשת הטעמים, כאשר בפתיחת ובסיום הארוחה יינתנו המזונות המתוקים.
מזונות מתוקים יכללו: פחמימות, חלבונים ושומנים, ממקורות שונים - דגנים, אגוזים, רוב הפירות, ירקות עמילניים כמו תפוחי אדמה ותירס, דברי חלב, ביצים.
מזונות חמוצים יכללו: כל מזון שיש בו חומציות , פירות חמוצים, עגבניות, מזונות כבושים, זיתים ירוקים כבושים, אלכוהול, חומץ, יוגורט, רביון.
מזונות מלוחים יכללו: מלח ים ומלח סלעים, סויה ורטבים אחרים, אצות ים, דגים ובשרים מומלחים ומשומרים כמו נקניק.
מזונות חריפים יכללו: פלפל חריף, ג'ינג'ר, בצל, שום, צנון, חרדל, ציפורן, קינמון, מנטה, הל, כמון, רוזמרין.
מזונות מרים יכללו: רוב הירקות הירוקים, עולש, כרוב, אספרגוס, כרובית, פלפל ירוק, מלפפון.
ומזונות בעלי טעם עפיץ יכללו: אפונה, קטניות, רימונים, חבושים, אפרסמון, תה ירוק.
השתייה במטבח האיורוודי מתבססת על מים, לאסי (יוגורט מתוק או מלוח) ותה או צ'אי שהוא תה מתובל בתבלינים עם תוספת סוכר וחלב.
בזמן האוכל רצוי לא לשתות כלל, מכיוון שנוזלים מצננים את הבטן ומחלישים את "אש העיכול", שחשיבותה בתהליך ספיגת המזון היא מרבית.
אש העיכול היא מונח חשוב מאוד ברפואה האיורוודית, מכיוון שהיא אחראית על עיכול נכון וספיגה טובה של המזון בגוף. ברגע שאש העיכול חלשה המזון אינו נעכל נכון, נוצרים תוצרי פסולת והגוף אינו מקבל את הדברים החיוניים לבריאותו. אש עיכול לא טובה היא הגורם העיקרי להיחלשות הגוף וכתוצאה מכך לתחלואים שונים.

יעל פרל בקר מבשלת בסדנה בסגנון איורוודה על הגג של מכללת רידמן בתל אביב.




אבי כהן ויקימונו מקבלים פרס:
מאת מוטי ורסס:
המסעדן אבי כהן בעל בתי האוכל היפניים "יקימונו" הפועלים בתל-אביב, ירושלים ואילת זכה באחד מפרסי הגסטרונומיה הנחשבים בתבל. האקדמיה האמריקנית למדעי האירוח בחרה ביקימונו כראויה לפרס "כוכב היהלום" היוקרתי מטעמה. 160 מסעדות יוקרה ברחבי תבל, מחציתן בארה"ב ומחציתן מחוצה לה, נבחרו כראויות לפרס. יקימונו מצטרפת למסעדות נודעות להן הוענק פרס כוכב היהלום לשנת 2005. בהן – "אלן דוכס" ו"דניאל" בניו-יורק, "לה פרגולה" ברומא וכן לפועלם של אשפי המטבח פול בוקוס, אנטון מוסינמן וג'ואל רובושון. זוהי המסעדה הראשונה בישראל הזוכה בפרס יוקרתי זה. ליקימונו מסעדות במלונות הילטון בתל-אביב והילטון אילת מלכת שבא.
הפרסים מטעם האקדמיה, שבסיסה בניו-יורק, מוענקים לאחר תהליכי בחירה ומיון קפדניים. גדולי המלונאים וטובי השפים המעוטרים בכוכבי מישלן חברי בועדה מיוחדת הבוחנת תוצאות המלצות ובדיקות חשאיות של "לקוחות סמויים" שביקרו במסעדות מספר פעמים באופן אקראי. מחויבות המסעדה הנבחרת למצויינות באיכות ושירות . לדברי אבי כהן, "יקימונו זכתה במהלך השנה החולפת לפחות מ – 14 ביקורים במסעדות השונות מטעם נציגי חברי האקדמיה".
השנה הוענקו הפרסים בברלין באירוע חגיגי ונוצץ בסגנון "ברודוויי", אשר כלל סעודת ערב חגיגית ונוצצת בהשתתפות זוכי הפרסים, שפים נודעים וכן מיס יוניברס ומיס ארה"ב.
האקדמיה האמריקנית למדעי האירוח היא הארגון הבינלאומי היחידי המעניק פרסי מצויינות לתעשיית האירוח העולמית. רק גופים בתחום המלונאות, ההסעדה, התעופה והשייט העונים על קריטריונים של "חמישה כוכבים" זוכים בפרסים הנחשבים כמותג היוקרה מספר 1 בתחום זה ברחבי תבל. את הפרסים מעניק נשיא האקדמיה זה רבע מאה, ג'וזף צ'ינקה Joseph D. Cinque, President of the American academy of Hospitality
בצילום: באילת -חברים מברכים את אבי כהן- מימין לשמאל בהגדלה: שאול אברון (יועזר בר-יין), שלום מחרובסקי(מול ים), אבי כהן וחיים כהן(קרן לשעבר).

החברים של אבי כהן מיקימונו מברכים אותו לרגל קבלת הפרס.




נטלי קונפורטי:
נטלי בת 24 – נשואה. גרה ברמת אביב ג'. נטלי דגמנה ברוסיה מגיל 15.
עלתה לארץ לפני 3 שנים.נטלי גובה: 1.73 . שיער: שחור עיניים: ירוקות.

נטלי קונפורטי.




ניר צוק מארח לכבוד השקת משחת השיניים קרסט בשלושה טעמים. הגיעו סלבריטאים.
פרוקטר אנד גמבל, יצרנית קרסט השיקה במסעדה ביפו את חווית הצחצוח הראשונה מסוגה - משחות שיניים מלבינות בקולקציית טעמים :
לכבוד ההשקה ערך השף ניר צוק במיתחם המסעדות שלו חגיגה לעיתונאים וסלבריטאים עם אלמנטים מקשרים לטעמי משחת השיניים.
בשלב הראשון הושקה, קולקציה בת 3 טעמים, כאשר המסר המלווה "חוויה שמפתיעה בכל טעם מחדש": הכוללת את הטעמים הבאים :
קרנבל אקזוטי – טעמים מרעננים של פירות טרופיים ואקזוטיים ( אננס, מנגו ועוד)
חגיגת הדרים –- טעמים של תפוזים ולימון עסיסיים
מנטה מקפיץ – תמציות מנטול טבעיות

ניר צוק. בהגדלה גם אינגריד פלדמן.



קוקונט: מסעדה תאילנדית ברחוב משכית בהרצליה פיתוח:
המסעדה עברה מיקצה חידושים ושיפורים בתפריט, למשל: נודלס הכולל 9 מנות שונות המוגשות בסוף השבוע בימי, חמישי שישי שבת, למשל:
פאד תאי צ'אנאי – איטריות אורז שטוחות ורחבות מוקפצות עם ירקות ובוטנים ברוטב סויה ושום 36 ₪
פאד תאי קוקונט- איטריות אורז בחלב קוקוס עם בוטנים צמחוני או בתוספת סרטן רך (מקלות סורימי- דג זהבון) 35 ₪ או 44 ₪
בא מי טאלאי- איטריות ביצים או אורז ברוטב צדפות בתוספת שרימפס קלמרי ומולים 73 ₪
בקוקונט מגישים בימי השבוע עסקיות אטרקטיביות בעלות של 59 שקלים בלבד לסועד, הכוללות כוס יין או שתיה קלה, מרק לבחירה, מתאבנים שונים, סלטים, אורז, נודלס, מנת בשר ועוף 2 מנות של ירקות ושלל קינוחים, והכל במזנון מעוצב.

מסעדת קוקונט בהרצליה פיתוח.




 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי