כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
חיים פלטנר: 19 נואמים הגיעו לכנס מכון היצוא. הכיבוד בחוץ שימח, הדיפלומטים נישארו להקשיב. רק אריאל שרון ייצר עניין. מי הגיע ומי השפיע.

חיים פלטנר: 19 נואמים הגיעו לכנס מכון היצוא. הכיבוד בחוץ שימח, הדיפלומטים נישארו להקשיב. רק אריאל שרון ייצר עניין. מי הגיע ומי השפיע.
תאריך הכתבה: 20/11/2004



מאת חיים פלטנר.

ועידת ראש ממשלה לייצוא ולשיתוף פעולה בינלאומי, כבר הפכה לעניין שבמסורת ואין לך ראש ממשלה שיחמיץ את המפגש עם ראשי המשק הישראלי. הועידה פופולרית גם בקרב שרי הממשלה הקשורים בדרך זו או אחרת לנושא הועידה והשנה פגשנו שם ארבעה שרים- אהוד אולמרט, מ"מ ראש הממשלה ושר התעשייה, המסחר התעסוקה והתקשורת, שר התשתיות הלאומיות אליעזר זנדברג, שר האוצר בנימין נתניהו, שר החוץ סילבן שלום וכמובן ראש הממשלה אריאל שרון. כיוון שהאירוע התקיים ביום בו נודע על פטירתו של עראפאת, טרחו כל השרים להביע את דעתם עליו ולהציג את הערכותיהם לעתיד, איש איש על פי דעותיו ודרכו המדינית. בין לבין שמענו גם מפיו של שרגא ברוש, יו"ר מכון היצוא, כי 2004 הייתה שנה טובה ליצוא הישראלי והוא גדל ב-16% ויסתכם ביותר מ-22 מיליארד דולר. בשנה הבאה הוא צפוי לגדול בכ-10% נוספים ולהגיע ל-25 מיליארד דולר.
השרים וראש הממשלה השתלבו בתוך מצעד ארוך ומייגע של נואמים, 19 במספר! שהתישו את הנאספים. מעטים החזיקו מעמד ונשארו במהלך כל הדיונים באולם המליאה. ביניהם היו דיפלומטים רבים שנהגו בנימוס ולא נטשו את האולם. הישראלים העדיפו לצאת ללובי, לשתות קפה ולאכול עוגות ורק לקראת נאומו של ראש הממשלה שוב התמלא האולם. שרון חזר והביע בדבריו את רצונו הנחוש לבצע את ההתנתקות ולהגיע להסדר שלום עם הפלשתינאים וזכה בתגובה לתשואות סוערות מן הקהל, ספק אם יזכה לתשואות כאלה במרכז הליכוד. אנשי העסקים תומכים בהתנתקות ובהסדר שלום. רגיעה בתחום הביטחוני והמדיני טובה לעסקים.
שר האוצר בנימין נתניהו חזר והצהיר בפעם המי יודע כמה, כי הוא נחוש לבצע ככתבה וכלשונה את הרפורמה במערכת הבנקאות בעניין הפרדת קופות הגמל מן הבנקים, והביע את בטחונו כי ראש הממשלה יסייע לו בכך. ימים יגידו איזה סיוע יקבל משרון בנושא זה. אגב, איש מראשי הבנקים לא הגיע לועידה. נראה שהיו עסוקים מדי במערכה שהם מנהלים בימים אלה כנגד תכנית הרפורמה של נתניהו. בצד הנואמים הישראליים- דן פרופר, מנכ"ל אסם,אלישע ינאי נשיא מוטורולה ישראל, דב לאוטמן נשיא דלתא גליל, עודד טירה נשיא התעשיינים ואחרים- הופיעו גם כמה אישים מכובדים מחו"ל. בין האורחים רוברט גרייפלד, מנכ"ל נאסד"ק, אדוארד זנדר, נשיא ומנכ"ל מוטורולה העולמית, סגן שר הכלכלה לטכנולוגיה של ארה"ב פיליפ בונד, שר הכלכלה והתעסוקה האוסטרי מרטין ברטנשטיין וסגן ראש ממשלת איטליה ג'יאנפרנקו פיני, שהפתיע את משתתפי הועידה בנאום בשפה האיטלקית. מעניין היה לשמוע כיצד אנו מצטיירים בעיני אנשי עסקים מסין. וכך יכולנו לשמוע כיצד ג'ונתן צ'וי, יו"ר קבוצת סאן ווה מהונג קונג, מרעיף שבחים על ישראל שתוארה על ידו כחברה חדשנית, גמישה ומהירה בקבלת החלטות שתענוג לעשות עמה עסקים. על שיטת ה"סמוך" ו"החפיף" שלנו כנראה לא שמע.
לקראת סיום האירוע העניק ראש הממשלה אותות הוקרה והערכה לשלושה יצואנים מצטיינים וגם מוכרים- משה קרת נשיא ומנכ"ל התעשייה האווירית, גיל שוייד נשיא צ'קפוינט וסמי סגול מבעלי חברת כתר פלסטיק.

מכון הייצוא: ראש הממשלה מעניק. בהקלקת הגדלה גיל שווייד. צילם ישראל סאן.



 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי