כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
איך חגג והצטלם אלי בן זקן את בחירת היין שלו מיקב קסטל, ליין המשובח של החודש. החגיגה נערכה במסעדת פסטה בר בתל אביב השייכת לבנו איתן וליקב. הגיעו סולי סקאל, מני פאר, אבי הזאב ועוד.

איך חגג והצטלם אלי בן זקן את בחירת היין שלו מיקב קסטל, ליין המשובח של החודש. החגיגה נערכה במסעדת פסטה בר בתל אביב השייכת לבנו איתן וליקב. הגיעו סולי סקאל, מני פאר, אבי הזאב ועוד.
תאריך הכתבה: 22/06/2002



היינן אלי בן זקן, עולה מצרפת, חגג את העובדה שהמגאזין "דה קאנטר" הנחשב למקצועי ולחשוב בעולם העניק ליין שלו "קסטל גראנד 98" את תואר "היין של החודש". החגיגה נערכה במסעדת "פסטה בר" שבפינת הרחובות המסגר ויצחק שדה בתל אביב. המסעדה המעוצבת המגישה פסטות מצוינות שייכת לאיתן, בנו של אלי בן זקן.
יקב קסטל הוא יקב משפחתי שנוסד ב 1988 וממוקם ברמת רזיאל שבהרי יהודה. פרט לאלי בן זקן עובדים ביקב בנו אריאל וחתנו ארנון גבע. מאז נפתח היקב זוכים יינות קסטל להערכה רבה. סולי סקאל למשל, האיש בעל הדיוטי פרי ויבואן של מותגים רבים נחשב לצרכן גדול של יין זה ורוכש מידי שנה בקבוקים באלפי שקלים. היין נחשב ליין בוטיק ישראלי וטעמו כה משובח עד שבערב הפתיחה רוקנו הקרואים כל בקבוק אפשרי, וגם…חיסלו את כל הפאסטות שהוגשו עד שאזל המלאי במסעדה לאותו ערב.
בן זקן סיפר כי כשהגיע ארצה נטע כרמים כי נטיעת הכרמים סימלה בעיניו אקט האומר: באתי לחיות כאן לנצח ולא להסתלק. שהרי כרם מצריך שנים רבות של טיפוח עד שמשיגים בו גפנים משובחים.
בערב החגיגי נכחו מני פאר, אבי אתגר, סולי סקאל, הצלם אבי הזאב המסתובב בקובה ובאיים הקריביים ומגיע לעיתים ארצה, אשת החברה לאה שלמון שנירר, אילן שחורי ובת זוגו, גדעון רותם וידידתו עפרה פרוייס, בני הזוג רווה מימין משה בירושלים, מירי אראל, היחצן בועז ליברמן ובת זוגו היפה נטלי, היחצן רונן שיינברגר ועוד אנשי עסקים רבים שהם לקוחות היקב, עיתונאים שמבינים באלכוהולים ואנשי חברה.
אלי בן זקן שהוא יינן מוערך הסתובב בענווה והקשיב למחמאות הרבות שקיבל על טעמו הנהדר של היין. הוא אמר: "היין יכול לעמוד שנים רבות והוא יהיה עוד יותר טוב".

היינן אלי בן זקן ביום חגו. בהקלקת הגדלה: מלוא הדרו

הצלם אבי הזאב. בהקלקת הגדלה: ראש מלא

הלקוח סולי סקאל. בהגדלה: טל גולדשטיין מנהל המסעדה



 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי