כתבה זו נמצאה בארכיון נוצץ  |  לעמוד הראשי של נוצץ לחץ כאן
 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון
חיים פלטנר על הקפיצה הכלכלית של מוטי זיסר: השותפים החדשים, התכניות, הדרך מעוני לעושר. האיש שהעולם קטן עליו.

חיים פלטנר על הקפיצה הכלכלית של מוטי זיסר: השותפים החדשים, התכניות, הדרך מעוני לעושר. האיש שהעולם קטן עליו.
תאריך הכתבה: 07/02/2004



איש העסקים מוטי זיסר, שהפך בשנים האחרונות לאחד מאנשי העסקים הבולטים במזרח אירופה, רושם בימים אלה סיפור הצלחה נוסף- חברת ההשקעות האמריקנית הייטמן, שהיקף נכסיה כ- 11 מיליארד דולר, נכנסה עמו לשותפות ב- 19 מרכזי מסחר ובידור שהקים בהונגריה ובפולין. בשלב שני תרכוש השותפה האמריקנית זכויות בעוד 9 מרכזים שמקימה "פלאזה סנטרס", חברת בת של "אלביט הדמיה"- שתיהן נמנות עם קבוצת "אירופה ישראל", שבשליטתו של זיסר. העסקה תכניס בסופו של דבר רווח של קרוב ל-150 מיליון שקלים.
בעקבות השלמת העסקה ערך מוטי זיסר בלשכתו מסיבת עיתונאים, שבה השתתף גם נשיא "אלביט הדמיה" שמעון יצחקי.
זיסר, ייחד חלק ניכר מדבריו ל"מסלול הייסורים", שעבר לא פעם מאז תחילת דרכו. "בכל פרויקט שהתחלתי בו- המרינה באשקלון, המרינה בהרצליה ולאחרונה קניון ארנה בהרצליה- המגזר העסקי הביע ספקנות ורבים צפו לי הפסדים, המציאות הוכיחה את ההפך". גם לקניון ארנה הוא צופה הצלחה רבה, בניגוד לכל הפרסומים והתחזיות. העובדה שהקניון פתוח בשבת, עוררה עליו תרעומת לא מעטה בציבור הדתי, אולם זיסר, החובש כיפה, חוזר ומדגיש כי אינו מערב שיקולים עסקיים באמונותיו ובדעותיו האישיות.
דרכו של זיסר, 48 , לא הייתה סוגה בשושנים גם במזרח אירופה. "כולם שאלו אז מה יש ל'ילד' מישראל לחפש במקום שכוח אל כזה"-סיפר לכתבים.” רק לאחר הרבה הסברים ותחנונים הסכימו הבנקים לתת לי אשראי לפרוייקט הראשון בהונגריה- קניון בשם 'דונאו-פלאזה', שהוקם בבודפשט". היה זה קניון ראשון מסוגו בבירת הונגריה שזכה להצלחה רבה. כדי לממן את המשך פעילותו בהונגריה נאלץ זיסר למכור את הקניון לאחים עופר "עם דמעות בעיניים". עם זאת הבטיח ליולי עופר, כי יום יבוא ויקנה ממנו בחזרה את הקניון. "ואכן, כעבור כמה שנים קניתי ממנו את "דונאו-פלאזה" בתוספת עוד שני קניונים שעופר בנה בהונגריה". כיום, זיסר הוא אחד היזמים הגדולים בתחום הקניונים במזרח אירופה ובנוסף ל-19 הקיימים, נמצאים עוד 9 בהקמה- בפולין, צ'כיה, לטביה, רומניה ויוון. ביוון אין עד היום קניון מודרני ראוי לשמו. וגולת הכותרת- הקמת פרוייקט תיירותי ומסחרי גדול בהונגריה, בשיתוף עם גורמים נוספים, שיקום באי אובודה, שבנהר הדנובה, בין שני חלקי העיר בודפשט. היקף ההשקעה הכולל- מיליארד דולר. בנקודה זאת חזר זיסר והזכיר כלל ברזל שמנחה אותו מאז ומתמיד-"אל תהיה חזיר בעסקים"- כלל שודאי לא הפריע לו להצליח בעסקיו. ועוד לא הזכרנו את רשת המלונות שהקים באירופה, הכוללת כיום 5000 חדרים. בנוסף לפעילותו העסקית, זיסר תורם רבות לקהילה ובין השאר הקים את "אורנית", הוסטל לילדים חולי סרטן, השוכן ליד בית החולים רבין בפתח תקווה.
לאן מועדות עתה פניו של איל העסקים הנמרץ, שאנליסטים מעריכים כי הוא "שווה" כיום בין 400 ל- 500 מיליון דולר? ככל הנראה ירחיב את פעילותו גם למערב אירופה- בעיקר בגרמניה, שעדיין נמצאת במיתון ויש בה "מציאות" בתחום הנדל"ן. גם בתחום ההייטק הרפואי הוא פעיל. חברת "אינסייטק" שבשליטתו פיתחה באחרונה מכשיר חדיש, באמצעותו אפשר לבצע ניתוחים וירטואליים מסובכים ביותר, ללא חדירה פולשנית לגוף. וכל זה באמצעות גלי אולטראסאונד ממוקדים, טכניקה שמעוררת עניין רב בעולם הרפואה. ומה באשר לעסקים בהודו, מדינה הנמצאת בצמיחה מואצת- שואל אחד הכתבים את זיסר. "כן- הוא משיב- אם אשתי הייתה מתירה לי לטוס להודו המרוחקת, יכולתי ג ם שם לעשות עסקים רבים ומוצלחים דוגמת אלה שעשינו במזרח אירופה. הזהב בהודו נמצא על הרצפה, אבל בסופו של דבר הרי אני רק בן אדם אחד".


 כתבה הבאה  | כתבה הקודמת  | חזרה לארכיון   | חזרה לעמוד הראשי